Dögös szedán lett a Chevrolet Impalából

Vágólapra másolva!
Tizedik generációjához érkezett a Chevrolet Impala. A korábban az amerikai autókölcsönzők kedvencének számító, unalmas szedán New Yorkban bemutatott új generációja végre vonzó formát kapott.
Vágólapra másolva!

Amerikában nagy múltra tekint vissza a Chevrolet Impala, a New York-i Autószalonon már a modell tizedik generációját mutatták be. Az évtizedekre visszanyúló gyökerek ellenére az elmúlt néhány évben az Impala az autókölcsönzők kedvenceként leginkább szürke bérautóként volt ismert (2011-ben a legnagyobb példányszámban elkelt nagyautó volt, a teljes összesítést a 13. helyen zárta), az új generációval egy csapásra mindent megváltoztatott a General Motors.

Az Impala hirtelen sportos, divatos szedán lett, meg merjük kockáztatni, hogy dögösebb négyajtós jelenleg nincs a márka kínálatában. Alapjait a GM Super Epsilon II platformja adja, gyakorlatilag egy közös alkatrésze sincs a kifutó generációval, a belső teret is teljesen átdolgozták. Opciósan nyolc colos érintőképernyővel is rendelhető.

Három közvetlen befecskendezéses benzinmotorral lesz kapható az új Impala 2013 elejétől. A 2,4 literes Ecotec 182 lóerős, eAssist rendszere bizonyos helyzetekben elektromos támogatást nyújt, így csökkentve a fogyasztást. A 2,5 literes Ecotec egy új négyhengeres motorcsalád tagja, teljesítménye 195 lóerő. Egy 3,6 literes, 303 lóerős V6-os teszi teljessé a kínálatot, minden motorhoz hatfokozatú automata váltó kapcsolódik.