Luxusautóvá változott a Nissan Leaf

2012.04.05. 13:42

Bemutatták az Infiniti első teljesen elektromos modelljét, amely az Év Autója díjas Nissan Leaftől örökölheti villanyos hajtásláncát.

Forrás: Infiniti

Egyelőre csupán tanulmány, de semmi akadálya, hogy hamarosan gyártásba kerüljön a Nissan luxusmárkájának első villanyautója. Az Infiniti LE Concept úgy néz ki, mintha kristályból faragták volna, így a megfelelően sejtelmes koncepcióautós külső adott, egyébként egy szériaérettnek tűnő autó látható a képeken. Már az elektromos hajtáslánc is kész van a Nissan Leafben, melyen azonban valószínűleg módosítani fognak a piaci bevezetésig, azt ugyanis két éven belül ígéri a vezetőség.

Forrás: Infiniti

Az LE piacra dobásával tovább hasznosíthatják a már meglévő fejlesztéseket egy olyan modellben, melyet a Leafnél valamivel nagyobb árréssel tudnak értékesíteni. Ehhez persze később is szükség lesz a tanulmányautó dögös formatervére és luxusszintű belsejére, melyet mozgalmas formákkal, több helyre beépített hangulatvilágítással és többszínű bőrkárpittal dobtak fel.

Forrás: Infiniti

A high tech hangulatot különleges kezelőszervek, egyedi kialakítású műszerek és a középkonzolra beépített jókora képernyők garantálják. Egy sportlimuzinnak megfelelő teljesítményt kell produkálnia, még akkor is, ha a benzinkúton legfelejebb már csak egy üdítőért állnak meg vele, ezért a mérnökök várhatóan nagyobb teljesítményt préselnek majd ki belőle, mint a családi Leafből.