Furcsa crossovert mutat be Kínában az MG

mg icon
Vágólapra másolva!
A Pekingi Autószalonon mutatja be új tanulmányát az MG, a kompakt crossover az Icon nevet kapta. A tervek szerint két éven belül piacra kerül Kínában.
Vágólapra másolva!

Új tanulmánnyal jelentkezik a 2005 óta kínai kézben lévő MG a Pekingi Autószalonon. A márkanevet még 2005-ben vásárolta meg a Nanjing Automobile, amely 2007-ben beleolvadt az egyik kínai óriásgyártóba, a SAIC-ba. Kizárólag a SAIC dizájnerei dolgoztak a kínai fővárosban debütáló új kompakt crossoveren, amely az Icon nevet kapta.

Egyelőre csak grafikákon látható a Nissan Juke-méretű, háromajtós modell, a skiccek egy furcsa formájú autót ábrázolnak. Nehéz befogadni az első lökhárító ovális kidudorodásait. Szokatlanok a felülre tett visszapillantók és az Icon karakterében mintha lenne még egy kis minis beütés is, hátulja pedig az egykori angol márka legismertebb modelljére, az MG B GT-re emlékeztet.

Padlólemezét a Roewe 350/MG5 duótól örökölte az Icon, a hírek szerint a SAIC vadonatúj motort fejlesztett hozzá. Az 1,5 literes, turbós négyhengeres műszaki paramétereiről nem árultak el részleteket.