Kétszer is kilökték, kétszer lett hatodik Michelisz

wtcc michelisz
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert csak három körön át tudta megtartani az első helyet a Slovakiaringen megrendezett első WTCC-versenyen. Először Gabriele Tarquini, aztán Yvan Müller is kilökte a magyart, aki végül a hatodik lett, akárcsak a kevésbé eseménydús második futamon. Wéber Gábor tizedikként első pontjainak örülhetett az első versenyen, a másodikat nem tudta befejezni.
Vágólapra másolva!

Forrás: WTCC
Michelisz ismét peches napot fogott ki

Michelisz Norbert először indult úgy a BMW-vel a pole pozícióból, hogy erőből érte el azt, de csak pár körön át tudott az élen maradni. Már a repülőrajtnál elment mellett a seatos Gabriele Tarquini, de Michelisz jól helyezkedve a belső oldalon tudott maradni, és az első kanyarból már ismét az első helyen gyorsított ki. A harmadik körben az egyik lejtős féktávon Tarquini meglökte a narancs-fekete BMW-t, amitől a magyar versenyző lesodródott az ideális ívről a porba. Ez elég volt Tarquininek és csapattársának, Alekszej Dudukalónak az előzéshez.

Forrás: WTCC
A nemrég Budapesten járt Robert Huff idei első győzelmét szerezte a második versenyen

Michelisz az eset után közel maradt az oroszhoz, de aztán egy körrel később újabb ütközésbe keveredett: a bajnokságban vezető, Chevrolettel versenyző Yvan Müller hátulról meglökte a BMW jobb hátsó sarkát a pálya utolsó kanyarjában, ettől a magyar megpördült. Mivel a BMW motorja is lefulladt, újra kellett indítani, emiatt Michelisz a nyolcadik helyre esett vissza. Pár körrel később Yvan Müllert bokszutca áthajtásos büntetésre ítélték, így Michelisz visszanyert egy pozíciót, és akkor is feljebb jött egy hellyel, amikor Pepe Oriola defekt miatt kiállni kényszerült. Végül a hatodik helyen zárt, értékes pontokat szerezve. Csapattársa, az első WTCC-s szezonját futó Wéber Gábor élete első WTCC-s pontjainak örülhetett, mivel a 10. helyen zárt az izgalmas, sok előzéssel tarkított első versenyen. Bár a sportfelügyelők vizsgálták az micheliszes esetet, büntetést végül nem osztottak ki a rutinos Tarquininek, aki könnyedén szerezte meg a győzelmet Dudukalo és az egyetlen pontszerző gyári Chevrolet versenyző, Alain Menü előtt. Michelisz autója sértetlenül úszta meg az első futamot, Wéber Gáborén hűtőt kellett cserélni.

Forrás: WTCC
A fura nevű hongkongi pilóta BMW-je emelkedik el a szlovák dombtetőn

A magyar újonc ezért az utolsó helyről kezdte meg a második versenyt, többet is előzött a rajt után, de aztán belekeveredett egy tömeges balesetbe, és a kavicságyban végezte. Michelisz a tizedik helyről, nagyon jó ütemben indulva az első kanyarban egy pillanatra már a negyedik is volt, de aztán az első kör kavarodásában egyre hátrébb csúszott. Az élen az egyik gyári kék-fehér Chevrolet-val Robert Huff haladt, akit kezdetben még támadott Yvan Müller, de aztán leszakadt róla. Később a világbajnok Tarquinival harcolt a második helyért. Az utolsó előtti körben az olasz őt is meglökte az egyik kanyarban, de szerencséje volt, mert meg tudta tartani a második helyet. Persze lehet, hogy Tarquini a büntetéstől tartva nem előzött, mert két versenyből kétszer valószínűleg már nem lettek volna elnézőek vele a sportfelügyelők. Jelzi a verseny keménységét, hogy az első helyről induló Stefano D'Astre csak a 14. lett. Michelisz Alain Menü defektjének is köszönhetően végül ismét a hatodik helyen zárt, így az összetett állásban nyolc verseny után a nyolcadik helyet foglalja el 47 ponttal. Az első helyen továbbra is Yvan Müller áll 149 ponttal, de előnye 26 pontra csökkent Huff előtt.