Rajongóké lett az utolsó Saab

Saab 9-3 Griffin utolsó Saab
Vágólapra másolva!
Márkabarátok dobták össze a pénzt az utolsóként gyártott Saab megvásárlására. A fehér 9-3-ast kölcsönadják a gyári múzeumnak, melyet korábban a cég szülővárosa mentett meg.
Vágólapra másolva!

Forrás: SaabsUnited
Az utolsó Saab, egy fehér 9-3-as megvásárlásához több száz rajongó hozzájárult

"Küldetés teljesítve!" - ezzel a felkiáltással fogadja a rajongókat a SaabsUnited honlapja, ahol a kezdeményezés elindult az utolsó Saab, egy fehér 9-3-as Griffin modell megmentésére. A társaság kiderítette, melyik az utolsó autó, amely elhagyta a trollhättani gyárat, majd gyűjtésébe kezdett, hogy a listaáron 331 850 koronába kerülő dízelmotoros, bőrkárpitos autót megszerezze.

Forrás: SaabsUnited
Ezen a gyárban készült fotón valószínűleg az utolsó autó szerepel

A kezdeményezés sikeres volt, időben összegyűlt a pénz. Mivel a SaabsUnited volt az érdeklődő, még kedvezményt is kaptak, így nem csak az autót adhatják kölcsön a múzeumnak, hanem támogathatják is a maradék pénzzel a szintén megmentésre szorult gyári gyűjteményt. A múzeumot autóstul akarta eladni a cég felszámolását végző megbízott, végül Trollhättan városa egy alapítvány segítségével dobta össze a pénzt, hogy az értékes kollekció egyben maradjon.

Forrás: SaabsUnited
A márkabarátok kedvezményt kaptak a listaárból, a 9-3-as a gyári múzeumba kerül