A hétvégén ellepik a Minik Balatonfüredet

mini találkozó
Vágólapra másolva!
Május 24-én csütörtöktől négy napon keresztül rendezik meg a Mini Világtalálkozót a Balaton északi partján, melyre rendhagyó módon a Minivel nem rendelkezőket is várják.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mini
Forrás: Mini

Először tartják Kelet-Közép Európában az 1978 óta minden évben megrendezésre kerülő Mini Világtalálkozót, melyre több mint 1200 Minit várnak Európa szinte összes országából a balatonfüredi Füred Kemping&Üdülőfalu területére. A kétéves előkészítő munkában a Magyar Turizmus Zrt. is aktívan részt vett, Horváth Gergely, a turisztikai hivatal vezérigazgatója szerint az esemény jelentősen gazdagítani fogja a Balaton7 elnevezésű, május 18-tól 28-ig tartó programsorozatot.

A füredi találkozóra legalább 1200 Minit várnak, a korábbi tapasztalatok szerint ennek a mennyiségnek a 80 százaléka lesz a régi, ezredforduló előtti változat. Várhatóan az 53 éves márka összes típusa megtekinthető lesz a kempingben, olyan különlegességekre is számítani lehet, mint a Dawid Bowie nevével fémjelzett krómozott kivitel, vagy az óriáskerekű "bigfoot" Mini, de ott lesz az új Mini legújabb limitált szériája, a Rauno Aaltonen Special Edition is, amelynek a különlegességét az adja, hogy a vásárlói rész vehetnek az 1967-es Monte-Carlo-rali győztesének téli vezetéstechnikai tréningjén is. A 74 éves finn ralilegenda, Aaltonen egyébként személyesen is ott lesz Balatonfüreden.

Forrás: Miniclub.hu
Forrás: Miniclub.hu

A kemping területén színes programok várják az érdeklődőket, lesz autó-szépségverseny, minis esküvő és autófelvonulás is, vasárnap pedig a 71-es főút balatonfüredi szakaszán(!) még szlalomversenyt is rendeznek. "A Mini Világtalálkozó hagyományosan zártkörű rendezvény, ahová kizárólag Mini tulajdonosok léphetnek be előzetes regisztrációval. Mi azonban úgy gondoltuk, hogy nem szeretnénk teljesen kizárni a nagyközönséget, ezért az érdeklődők május 26-án, szombaton beléphetnek a tábor területére" - mondta Liczmayer Balázs, a rendező Mini Club Hungary elnöke. "A belépéshez szükséges regisztráció, amelyet a klub honlapján lehet megtenni, ezután lehet napijegyet váltani a helyszínen" - tette hozzá.