Amerika egyik legveszélyesebb autója a Suzuki SX4 szedán

suzuki sx4
Vágólapra másolva!
Az amerikai töréstesztek eredményei alapján összeállított listán a legkevésbé biztonságos autók közé került a Suzuki SX4 szedán.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai honlap összeállította az országban kapható, legkevésbé biztonságos autók listáját. A rangsorhoz a nonprofit, Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) nevű szervezet törésteszt-adatait használták, ahol a végső eredmény négy alkategória pontszámaiból áll össze. A legkevésbé biztonságos autók azok lettek, amelyek két kategóriában is a legrosszabb két osztályzat valamelyikét kapták. Összesen hét ilyen autó akadt, ezek jellemzően a borulásos és ráfutásos baleseteket szimuláló kategóriákban értek el rossz eredményt.

Forrás: Suzuki

A Dodge Ram 1500, a Chevrolet Colorado Crew Cab, a Mazda CX-7 és CX-9, a Nissan Pathfinder, valamint a Jeep Wrangler mellett bekerült az összesítésbe a Suzuki SX4 szedán is. A Suzuki kis négyajtósa a borulásos, valamint ráfutásos teszten is a második legrosszabb minősítést kapta, az IIHS által tesztelt harminc kisautó közül egyedüliként ért el két kategóriában is ilyen rossz eredményt. A japán gyártású négyajtós SX4 nem remekelt az állami közlekedésbiztonsági szervezet oldalirányú töréstesztjén sem, a második legrosszabb minősítéssel zárt.