Majdnem felborult a Jeep Grand Cherokee egy svéd teszten

jeep grand cherokee
Vágólapra másolva!
A svéd Teknikens Värld című magazin jávorszarvastesztet végzett a Jeep Grand Cherokee-val. Nem sok hiányzott a boruláshoz.
Vágólapra másolva!

Megkérdőjelezte a Jeep Grand Cherokee biztonságát a svéd Teknikens Värld című magazin. A lap jávorszarvastesztet végzett a szabadidő-autóval, a próba eredménye kis híján borulás lett: a balesetet a profi sofőr gyors reakciója akadályozta meg. Nagy port vert fel a teszt, a Chrysler tiltakozott az eredmény ellen.

A 63,5 km/órás sebességgel végzett kikerülő manőverhez egy 2012-es modellt használt a magazin, 20 colos felnikkel. Úgy tudni, hogy a menetstabilizálót bekapcsolva hagyták, viszont a tesztet öt személlyel és megpakolt csomagtartóval hajtották végre. A Chrysler szerint ez a tény nagyban hozzájárult a végeredményhez, a megengedett össztömeget az amerikaiak szerint 90 kilóval lépték túl a lap munkatársai.

A Chrysler az eset tisztázása végett azonnal küldöttséget vezényelt Svédországba, az újsággal együtt azóta tizenegy alkalommal ismételték meg a tesztet, három különböző autóval. Az eredeti eredmény egyszer sem ismétlődött meg.