Három motorral indul a frissített Kia Sorento forgalmazása

kia sorento
Vágólapra másolva!
Kezdetben három motorral lesz kapható a Párizsi Autószalonon bemutatkozó, frissített Kia Sorento.
Vágólapra másolva!

Már korábban kiderült, hogy frissítésen esik át a Kia nagy szabadidő-autója. Ami a ráncfelvarrást szokatlanná teszi, hogy ezúttal nemcsak a karosszéria, hanem a padlólemez is változik, utóbbi súlyát a hírek szerint száz kilóval csökkentik. LED-es nappali fényeket, új fényszórókat, felniket és lökhárítókat kap a Sorento, elöl a legnagyobb változás a téglalap alakú, függőlegesen álló ködlámpák alkalmazása.

A csak hétüléses verzióban kapható Sorento belseje digitális műszerfallal és új középkonzollal frissül, amelybe 7 colos színes kijelzőt integráltak. A csúcsfelszereltségű modellek a korábbinál nagyobb napfénytetőt kapnak. Európában három motorral lesz kapható a SUV, alapáron hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik mindegyikhez. A hatfokozatú automata opciós.

A kétliteres dízel alapmotor 150 lóerős, míg a módosított, 2,2 literes egység 197 lóerős teljesítményt ad le alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás mellett. A benzineseknél a 2,4-es GDI lép a 2.4 MPI helyére, a közvetlen befecskendezéses blokk 174 lóerős.