Cascada lesz a kategóriaváltó Opel-kabrió neve

opel cascada
Vágólapra másolva!
Az Opel Cascada néven dobja piacra az Astra és Insignia közé pozícionált új kabrióját. Hosszabb lesz az Audi A5 kabriónál.
Vágólapra másolva!

Kategóriát vált az Opel új kabriója: elődeivel ellentétben nem az Astra alapjaira épül, egy szinttel feljebb, a kompakt modell és a középkategóriás Insignia közé lép. A nagy váltást a névadással is szeretné érzékeltetni az Opel, a nyitott tetős modell teljesen új típusként, Cascadaként kerül piacra. A névadás az Opel teljes megújulását is szimbolizálja.

Az Opel egyelőre az Adam miniautó Párizsi Autószalonon esedékes premierjére koncentrál, így nem árult el túl sok részletet a csak év végén bemutatkozó kabrióról. A négyüléses autóról csak annyit tudni, hogy nem kemény, hanem vászontetővel készül majd, amely 50 km/órás tempóig lesz nyitható-zárható.

A Cascada 4710 milliméter hosszú, még az Audi A5 kabrión is 70 milliméterrel nyújtózik túl, az Astra TwinTopnál 225 milliméterrel hosszabb. Az alapárat átszámítva 10-11 millió forint környékére várja az Autocar, vagyis az újdonság jóval olcsóbb lesz a nyitott tetős A5-nél. Még nem világos, milyen padlólemezre épül a Cascada, az Astra és Insignia platformjának keverékéről lehet szó. A pozícionálásra tekintettel valószínűleg csak az Opel kínálatának erősebb motorjai kerülnek a kabrióba.