Európába jön a Ford Mustang

ford mustang boss 302
Vágólapra másolva!
A Ford Amszterdamban jelentette be, hogy a Mustang következő generációja Európában is kapható lesz. Jön az Edge és az EcoSport.
Vágólapra másolva!

Az amszterdami Go Further rendezvényen jelentette be a közeljövővel kapcsolatos európai terveit a Ford. Talán a legnagyobb újság, hogy a Mustang következő generációja hivatalosan is kapható lesz Európában, a sportkocsi behozatalával eddig csak néhány kereskedés foglalkozott. Az új generáció fejlesztésénél már az európai igényeket is figyelembe veszik, az autó várhatóan 2014-ben mutatkozik be és 2015-ben érkezik Európába.

A hírek szerint az új Mustang független hátsó felfüggesztést és turbós EcoBoost motorokat kap, de klasszikus V8-assal is kapható lesz. Európába jön az Edge új generációja is, a nagy SUV-t a jövő ősztől kapható új Mondeo platformjára építik. Ez a modell szintén 2014-ben mutatkozik be az Egyesült Államokban.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Ford a szabadidő-autós vonalra komolyan ráfekszik Európában: év végétől elérhető a másutt Escape-ként ismert Kuga új generációja, 2014 elején a Fiesta-alapú, kis EcoSport érkezik a Nissan Juke konkurenseként.