Sokkal dögösebb lett a Peugeot RCZ

peugeot rcz
Vágólapra másolva!
Eddig az RCZ-n mutat legjobban a Peugeot új márkaarculata. A frissített kupé Párizsban mutatkozik be, tanulmányként egy sportváltozatot is kiállítanak.
Vágólapra másolva!

Még a nagy arculatváltás előtt, két éve mutatta be a Peugeot az RCZ-t, ezért most kénytelen volt máris felfrissíteni a kupét. A sportos modell a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek, talán a kétajtóson mutat legjobban az új arculat.

A frissítésnek köszönhetően sokkal modernebb benyomást kelt az RCZ, a trapéz alakú hűtőrács alá szokatlan formájú, a LED-es nappali fényeket is tartalmazó légbeömlőt vágtak. Vékonyabbak lettek a fényszórók és a motorháztető formája is változott.

Hátul nem változott az RCZ, az utastérben is csak a kárpitozással variálnak. Nincs újdonság motorikusan sem, továbbra is a 200 lóerős, turbós 1,6-os benzines a legerősebb motor a kínálatban.

Tanulmányként mutatkozik be Párizsban az RCZ R, a sportváltozatba 260 lóerővel kerül be az 1,6-os turbómotor. Ezzel az RCZ R ráígér a Citroen DS4 Racingre, amely a blokk 256 lóerős változatával készül. Az RCZ R a legerősebb szériagyártású Peugeot lesz, piacra dobása jövőre esedékes.