Újabb utcákban kell fizetni a parkolásért Budapesten

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése értelmében várhatóan októbertől a VI. és a XIV. kerületben újabb területeken kell parkolási díjat fizetni. Az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton például 480 forintot lesz a parkolási díj óránként.
Vágólapra másolva!

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes 20 igennel, 12 tartózkodás mellett elfogadott előterjesztése szerint a VI. kerületben a Bulcsú utcának a Lehel utca és a Ferdinánd utca közötti szakasza lesz fizetős, ott időkorlát nélkül lehet majd parkolni óránként 400 forintért.

A Lehel utcának a Ferdinánd híd és a Bulcsú utca közötti szakaszát szintén időkorlát nélküli várakozási területté nyilvánították. A XIV. kerületben a Dózsa György út - Vágány utca - Róbert Károly körút - Ajtósi Dürer sor által határolt területen belül 8 és 18 óra között kell a parkolásért fizetni, időtartam-korlátozás nincs. Az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton 480 forintot kell fizetni óránként. Az 56-osok terén 320 forint lesz a tarifa, de háromórányi várakozás díjának kifizetése után aznap már nem kell újabb jegyet váltani.

A Hungária körút - Erzsébet királyné útja - Francia út - Kerepesi út - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor által határolt területen szintén 8 és 18 óra között kell majd fizetni a parkolásért 240 forintot óránként, és ott nem lesz időtartam-korlátozás.