Magyar motorokat kap a Volkswagen Golf

Vágólapra másolva!
Megkezdődött az új 1,2 és 1,4 literes benzinmotorok sorozatgyártása az Audi Hungaria győri gyárában.
Vágólapra másolva!

A motor fő alkatrészei - így a forgattyúsház, a hengerfej és a forgattyústengely - az Audi Hungariánál készülnek. Az új erőforrást a többi között az új Audi A3-asba, VW Golfba és Polóba építik be. Az 1,2 és 1,4 literes, négyhengeres benzinmotorok 86 és 140 lóerő közötti teljesítményt, valamint 165 és 250 Nm közötti forgatónyomatékot adnak le.

Forrás: Volkswagen

A jövőben naponta mintegy 1500 1,2 és 1,4 literes négyhengeres motor készül majd. Az Audi Hungáriánál jelenleg négy-, öt-, hat-, nyolc-, tíz és tizenkét hengeres dízel és benzinmotorok is készülnek. A motorgyártásban a vállalatnál foglalkoztatott mintegy 8600 munkatársból több mint 5000-en dolgoznak, az év első hat hónapjában a vállalatnál 1,039 millió motor készült.

Az új turbós erőforrások eleget tesznek az Euro 6+ környezetvédelmi norma előírásainak. Az új motorok fogyasztása átlagosan nyolc-tíz százalékkal kisebb. Az új motorok előnye, hogy a moduláris felépítés következtében a konszern számos modelljébe beépíthetők, ezért tervezik, hogy a jövőben ezeket az erőforrásokat nagyobb volumenben fogják gyártani.