Hétszemélyes terepjárón dolgozik a Skoda

skoda yeti
Vágólapra másolva!
A Yetinél nagyobb, és jobb terepjáró-képességű SUV várhatóan 2016-ban jelenhet meg a piacon.
Vágólapra másolva!

A Skoda azért kapott kedvet nagyobb szabadidő-autó gyártásához, mert a koreai konkurensek szép sikereket értek el ebben a kategóriában, és a kínai vevők is sokszor kifejezték már igényüket egy, a Yetinél nagyobb szabadidő-autóra. Az ázsiai országban egyébként már most is kínálják a Yetit hosszabb tengelytávval, kifejezetten a kínai igényekre fejlesztve.

Az új, öt- és hétszemélyesként is rendelhető SUV modell a Skoda következő modelloffenzívájának egyik legfontosabb darabja lesz, fontos szerepet szánnak neki a vállalat azon törekvésében, hogy 2018-ig évi 1,5 millióra növeljék a globális eladásaikat (tavaly 939 ezer Skoda fogyott). Nem a moduláris MQB padlólemezre (azt meghagyják a Yeti-utódnak), hanem a Volkswagen Touareg padlólemezére épül majd az újdonság, amelynek fejlesztésénél az is fontos szempont, hogy jobb terepjáró-képességekkel rendelkezzen, mint a Yeti.

"Egy nagy SUV nagyon fontos a Skodának globális szempontból, talán Ázsiában jobban, mint Európában, mivel Európa a kisebb szabadidő-autókat részesíti előnyben" - nyilatkozta az új Octava menetpróbájának helyszínén Winfried Vahland. A Skoda vezérigazgatója azt is elárulta, hogy az új modell 2015 előtt semmiképp sem lesz kapható.

Forrás: Skoda