Pályarajzokkal álcázzák a csúcs-McLarent

Vágólapra másolva!
A 700-750 lóerős teljesítményűre becsült P1 szériaváltozata hamarosan bemutatkozik, a McLaren addig jó minőségű kémfotókkal és egy videóval tartja fenn az érdeklést iránta.
Vágólapra másolva!

Forrás: McLaren
Kattintson a képre, ha nagyobb felbontásban is megnézné!

A McLaren P1 tanulmányautóként a 2012 őszén megrendezett Párizsi Autószalonon mutatkozott be, de a gyár már akkor is azt állította, hogy a kiállított példány és a 2013-ban érkező szériaautó 95 százalékban azonos lesz.

Forrás: McLaren

Nos, a most kiadott hivatalos kémfotók is ezt támasztják alá, a kocsi formája nem igazán tér el a narancsszínűre fényezett tanulmányétól. Érdekesség, hogy a tesztelés közben olyan álcázó matricát használ a McLaren, amelyen a céghez valamilyen okból közel álló versenypályák rajza látható.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=XOYcq8SaVIsNctnm

A jól értesült brit autós magazinok szerint a kocsi az MP4-12C 3,8 literes, kétturbós V8-as motorjának erősebb változatát kapja meg, de a hajtásba besegít majd a Forma-1-es KERS-hez hasonló hibrid rendszer is. A P1 összteljesítményét 700-750 lóerő közöttire várják, a még fontosabb tömeg-lóerő aránya pedig állítólag jobb lesz, mint 600 lóerő/tonna. A kis szériában, 2013-tól készülő kocsi ára várhatóan 250-280 millió forint között lesz.

Forrás: McLaren

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a McLaren a P1-gyel, mint a világ legjobb, utcán és versenypályán is használható sportautójának a megalkotását. "A célunk nem feltétlenül a legnagyobb végsebesség elérése, de az mindenképp, hogy ez legyen a leggyorsabb és a legtöbb vezetési élményt adó szériagyártású autó a versenypályákon" - nyilatkozta Antony Sheriff, a McLaren Automotive ügyvezető igazgatója. "A legizgalmasabb, legjobb képességekkel rendelkező, technológiailag a legfejlettebb, és a legjobb menetdinamikájú szupersportautót akartuk megalkotni"- tette hozzá.