Újabb 1,3 millió autót hív vissza a Toyota

Vágólapra másolva!
Egymilliós visszahívással kezdi az évet a Toyota Amerikában. Légzsákokkal és ablaktörlőkkel lehet baj, az összes érintett autó száma világszerte eléri az 1,3 millió darabot.
Vágólapra másolva!

A Toyota újabban semmit nem bíz a véletlenre, ha a biztonságról van szó, a japán gyártó újabb egymilliós visszahívást jelentett be az Egyesült Államokban. 752 ezer Corolla és Corolla Matrix esetében a vezérlő elektronikában rövidzárlat keletkezhet, amelynek hatására - legrosszabb esetben - váratlanul kinyílhatnak az első légzsákok. A 2003-2004-es modellévű autók érintettek.

270 ezer Lexus IS-t az ablaktörlők hibája miatt rendeltek vissza a szervizekbe. Egy rosszul rögzített csavar miatt erős hóesésben előfordulhat, hogy a lapátok leesnek, a 2006-tól 2012 elejéig készült autók érintettek az akcióban. A sorozatos visszahívások nem tépázták meg a Toyota tekintélyét, tavaly ismét a japán gyártó értékesítette a legtöbb autót világszerte. A mostani visszahívás Amerikán kívüli piacokat minimális mértékben, 300 ezer alatti darabszámban érint: globálisan 907 ezer Corolláról és 385 ezer IS-ről van szó.