Autóvásárlási próbaút közben rabolt bankot

Autóvásárlási közben rabolt bankot egy nő az Egyesült Államokban. A használt kocsi eladójának fogalma sem volt róla, hogy akaratlanul gengsztersofőrré vált.

A különleges eset Kaliforniában történt. A rabló, az 51 éves Gail Castle egy 1987-ben gyártott Chryslert szemelt ki magának, és kérte az autó tulajdonosát, egy férfit, hogy hadd tegyen próbakört a kocsival. Az autó gazdája ragaszkodott ahhoz, hogy ő is vevőjével tartson, sőt, ő vezetett. A nő pár utcával odébb már elégedett is volt a kocsival, azt mondta, hogy megveszi, és megkérte a férfit, álljon meg a közeli banknál, hogy pénzt vehessen ki a vásárláshoz.

Kérése teljesült. Castle a bankban pénzkövetelő cetlit csúsztatott a pénztáros elé, aki fizetett, a rabló pedig visszatért az autóhoz és a férfi lakására vitette magát, hogy nyélbe üssék az üzletet, amelyből azonban már nem lett semmi, mivel egyszerre érkeztek a rendőrséggel.

A férfi nem tudta, hogy bankrablás akaratlan cinkosa, a rendőrök meg nem tudták, hogy semmi köze hozzá. Ezért fegyvert szegezve rá parancsolták ki az autóból. Miután tisztázódott az egész ügy, a férfit elengedték, a nőt pedig leültették - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.