Rövid, de két méter széles az Alfa Romeo új sportkocsija

alfa romeo 4c
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon mutatkozik be az Alfa Romeo kis sportkupéja, a 4C. Itt vannak az első fotók.
Vágólapra másolva!

Eredetileg a 2014-es Detroiti Autószalonra tervezte kis sportkupéja, a 4C világpremierjét az Alfa Romeo, de a szerény eladási mutatók mutatók miatt végül felgyorsította a fejlesztést a márka. Így már jövő hónapban, a Genfi Autószalonon láthatjuk a kis, középmotoros, hátsókerék-hajtású kupét, amelytől nagy sikert vár az Alfa Romeo.

A 4C-t az Alfa Romeo mérnökei tervezték, de a Maserati modenai üzemében készül. Nem vacakolnak az értékesítéssel sem az olaszok, még az idén elkezdődik a forgalmazás. Az intenzív szénszálas anyag- és alumíniumhasználattal a lehető legkönnyebbre tervezett, sportülésekkel felszerelt kupé hosszúsága nem éri el a 4 métert, szélessége 200 centiméter. A 118 centis magasság és a 2,4 méter alatt maradó tengelytávolság is kiemelik a modell kompakt méreteit.

A már ismert, négyhengeres 1750 Turbo benzinmotort továbbfejlesztették, de az Alfa Romeo egyelőre csak annyit árult el a teljesítményről, hogy kevesebb mint 4 kiló jut egy lóerőre (kb. 210-215 LE lehet a vége). Az Alfa TCT dupla szárazkuplungos sebességváltó kapcsolódik a motorhoz, amelynek váltási idejét valószínűleg lerövidítették. Most debütál a továbbfejlesztett Alfa DNA programkapcsoló, amely a három megszokott álláson (dinamikus, normál és négyévszakos) túl egy negyedik, versenyüzemmódot (Race) is kínál.