Mindenkit utolérnek az autós bírságok

szabálysértés, közúti ellenőrzés, igazoltatás, rendőrség, közlekedési bírság, bírságol
Vágólapra másolva!
Javul a járműnyilvántartás adatszolgáltatásának minősége, csökken az eljárások átfutási ideje. A fejlesztés elvben biztosítja, hogy a bírságok az üzembentartó aktuális lakcímére érkezzenek.
Vágólapra másolva!

A fejlesztés célja, hogy a járműnyilvántartásból minden esetben az üzembentartó érvényes, bejelentett lakcímadatát adják át az adatszolgáltatások során. Ennek eredményeként megszűnnek majd azok az esetek, amikor a bírságokat (autópályabírság, parkolási bírság) az üzembentartó régi címére küldik ki. Az üzembentartó továbbra sem ússza meg a forgalmi cseréjét a lakcím változása esetén.

Az adatigénylők mostantól kevesebb adatrögzítéssel, gyorsabban és olcsóbban jutnak a tulajdonosok, üzembentartók aktuális lakcímadataihoz. A legóvatosabb becslés szerint is - aktuális lakcímadat-szolgáltatással - évente legalább ötvenezerrel csökkenthető az érvénytelen címre kiküldött értesítések, felszólítások száma. Ez éves szinten mintegy 50 millió forint költségmegtakarítást és a jogos követelések gyorsabb érvényesíthetőségét jelenti.