Soha nem voltak ilyen jók a nyári gumik

Sűrűbb gumicserével fizetünk a biztonságosabb autókért, autógumi, gumiabroncs
Vágólapra másolva!
Negyven éve tesztel gumikat a német autóklub (ADAC), de még soha nem találkozott olyan jó modellekkel, mint az idén. 38-ból 16 gumi kapott "jó", 14 "megfelelő" minősítést.
Vágólapra másolva!

Elégedetten foglalta össze idei nyárigumi-tesztjének tapasztalatait az ADAC. A német autóklub negyven éve végez gumiteszteket, de soha nem találkozott még annyi jó modellel, mint az idén. Két méretben tesztelték a szakemberek a nyári gumikat, 185/60 R15-ös, illetve 225/45 R17-es abroncsokat vizsgáltak. Előbbieket egy Volkswagen Polóra, utóbbiakat egy Skoda Octaviára szerelték fel.


185/60 R15 - a kép kattintásra nagyobb lesz!

A nagyobb méretosztályban egyetlen olyan gumit sem talált az ADAC, amely kerülendő lenne, még az Esa-Tecar, Nexen, High Performer vagy Syron nevű gyártók abroncsai is megkapták a "megfelelő" vagy legrosszabb esetben a "kielégítő" minősítést.


225/45 R17 - a kép kattintásra nagyobb lesz!

A kisebb abroncsoknál négy olyat találtak a szakemberek, amelyeket jobb nem megvenni, meglepetésre a Kleber egyik modellje (Dynaxer HP) is "nem ajánlott" minősítéssel zárt. Ugyanez lett a sorsa a Marangoni Versónak, a Rotalla Radial F108-nak, illetve a Sailun Atrezzo SH402-nek, amely annyira rossz, hogy száraz és nedves aszfalton egyaránt bizonytalan. A másik három bukott modell csak vizes körülmények között nyújtott gyenge teljesítményt.