Ilyen Volkswagen Golf GTI még nem volt

volkswagen golf gti
Vágólapra másolva!
A tavaly, Párizsban kiállított tanulmány valójában a szériamodell volt. Azért Genfben is bemutatkozik az új Volkswagen Golf GTI.
Vágólapra másolva!

Tanulmányként állította ki tavaly, a Párizsi Autószalonon az új Golf GTI-t a Volkswagen, de nyugodtan mondhatta volna, hogy valójában a szériamodellről van szó. A jövő héten, Genfben bemutatkozó sportmodell pontosan ugyanolyan, mint a Párizsban látott autó, és a műszaki adatok sem változtak.

Azaz a kétliteres turbómotor 220 vagy - a GTI Performance csomag megrendelése esetén - 230 lóerős, a legnagyobb nyomaték mindkét esetben 350 Nm. Ez az első GTI generáció, amely kétféle teljesítménnyel rendelhető. Hatfokozatú kézi váltóval 6,5 másodperc alatt gyorsul százas tempóra az alap GTI, a 230 lóerős ennél egy tizeddel jobb. A végsebesség 246, illetve 250 km/óra.

Az alapmodelleknél alacsonyabb hasmagassággal készülő Golf GTI 17 colos felniket kapott, az MQB platformnak köszönhetően a tömegből közel fél mázsát sikerült faragni. Az alapmodell üresen 1351 kilós, a Németországon kívüli értékesítés májusban indul.