Konnektorba dughatjuk a Porsche Panamerát

Vágólapra másolva!
Alig észrevehető frissítést hajt végre a Porsche a Panamerán. Jön egy új hibrid változat.
Vágólapra másolva!

Kiszivárogtak az első képek a frissített Porsche Panameráról, amelynek külső átalakítását nem vitték túlzásba Stuttgartban. Kicsit átalakították a fényszórók formáját, újak a lökhárítók, hátul szélesebb lett a szélvédő és egy új, sebességfüggően előugró szpojler jelent meg. A rendszámtábla lejjebb költözött.

A kiszivárgott képeken látható egy nyújtott tengelytávolságú változat is, az Executive modelleknél 15 centivel hosszabb a tengelyek közötti távolság. Új szereplőként jelenik meg a kínálatban a konnektorból tölthető Panamera S E-Hybrid, amely a jelenlegi hibrid helyére lép. Az E-Hybridbe újnak nevezett, 320 lóerős, háromliteres V6-os benzines és 95 lóerős elektromotor kerütl, az utóbbit tápláló elektromotor 9,4 kWh-s. Tisztán elektromos üzemmódban a Porsche 18-36 kilométeres hatótávolságot ígér, százas tempóra 5,5 másodperc alatt gyorsul az autó. Az átlagfogyasztás - maximális elektromos hatótávolsággal számolva - 3,1 liter/100 km.

Duplaturbós háromliteres V6-os lép a normál feltöltésű 4,8 literes V8-as helyére a Panamera S-ben és 4S-ben. A fogyasztás 18 százalékos csökkenése mellett a csúcsteljesítmény 400-ról 420 lóerőre ugrik. A Sanghaji Autószalonon tartja az autó világpremierjét a Porsche, legkésőbb akkor minden pontosan kiderül. Jövő év elejére ígérik egy új 300 lóerős dízel bemutatkozását.