Dízellel fűt be a németeknek a Maserati

maserati ghibli
Vágólapra másolva!
Az új Ghibli szedán lesz a Maserati történetének első olyan autója, amely dízelmotort kap. Háromliteres V6-os debütál.
Vágólapra másolva!

A kiszivárgott képekre reagálva a Maserati hivatalos adatokat is nyilvánosságra hozott új szedánjáról, az erősen Quattroporte-beütésű Ghibliről. Az autó a Quattroporte rövidített padlólemezére épül, hosszúságáról hivatalos adatok még nincsenek, de hozzávetőleg akkora, mint az 5-ös BMW. Amely egyébként az egyik legnagyobb ellenfele is egyben.

A Maserati komolyan szeretne befűteni a német konkurenciának a Ghiblivel, főleg a fiatalabb vevőket szívná el a klasszikus presztízsmárkáktól. Erre, persze, dízelmotor nélkül vajmi kevés esélye lenne, ennek megfelelően a Ghibli lesz a Maserati történetének első autója, amelybe gázolajat kell tankolni. Egy háromliteres V6-os dízel jelenik meg a kínálatban, teljesítményéről és nyomatékáról azonban egyelőre semmit nem tudni.

A benzines kínálat két háromliteres, duplaturbós V6-osból áll majd, az erősebb teljesítménye valószínűleg ugyanannyi lesz, mint a Quattroportében (410 lóerő). Jön egy nyolcfokozatú automata váltó, illetve a hátsókerék-hajtás mellett akár a Q4 összkerékhajtás is rendelhető. A Ghibli sportosabb hangolást kapott a Quattroporténél, további részleteket később árulnak el róla.