1200 milliárd forintot kap az Opel

Opel Cascada menetpróba
Vágólapra másolva!
A General Motors 2016 végéig négymilliárd eurót költ új Opel-modellek kifejlesztésére.
Vágólapra másolva!

Döntött a General Motors, nem szabadul meg az Opeltől az amerikai cég. Ehelyett 2016 végéig komoly összeget, négymilliárd eurót (1200 milliárd forint) költ új modellek kifejlesztésére.

Az Opel 1999 óta 18 milliárd euró veszteséget könyvelt el, ebből 1,8 milliárdot tavaly. Az Opel és testvérmárkája, a Vauxhall eladásai az európai autóipari szervezet, az ACEA kimutatásai szerint tavaly 15,6 százalékkal 834 790-re csökkentek az EU-ban és a négy EFTA országban. A mostani beruházással az Opel 2016-ig 23 teljesen új, vagy frissített modellt és 13 új erőátviteli rendszert tervez bemutatni.

Forrás: Opel



A GM elnök-vezérigazgatója nem válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy a négymilliárdos beruházási elkötelezettség azt jelenti-e, hogy az Opel 2016-ig a GM tulajdonában marad. Steve Girsky, a GM alelnöke, a GM Europe elnöke és az Opel felügyelőbizottságának elnöke azonban a Reuters hírügynökségnek "megalapozatlannak" nevezte azokat az értesüléseket, amelyek szerint a PSA-val tárgyalna a cég egy részleges összeolvadásról.