Így kell 400 km/h fölött kabriót vezetni

bugatti veyron
Vágólapra másolva!
A Bugatti új videóján a nyitható tetejű autók sebességrekordját dönti meg egy sebességhatárolótól megszabadított, targa tetős Veyron.
Vágólapra másolva!

Forrás: Bugatti

A videón látható Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car Edition (tényleg ilyen hosszú a neve) 408,84 km/h-s sebességet ért el, ezzel hivatalosan is ez a világ leggyorsabb nyitható tetejű szériaautója. A rekordot egy kínai sofőrrel érték el, aki a Volkswagen-csoport Ehra-Lessien tesztpályáján vezette, amely egy több mint 9 kilométeres egyenes szakasz.

http://videa.hu/player?v=VJTAesYuAbeBAp5B

A rekorder autó csak annyiban különbözik a normál Grand Sport Vitesse-től, hogy kiszedték belőle a sebességlimitert, amely normál esetben 375 km/h-nál véget vetett volna a gyorsulásnak. Hajtásláncuk megegyezik: a W16-os, 7,9 literes motor 1200 lóerős teljesítménnyel és 1500 Nm-es nyomatékkal rendelkezik, így nem csoda, hogy a százas sprintet csupán 2,6 másodperc alatt abszolválja vele a kocsi. A World Record Editionből mindössze nyolc darab készül majd, ezeket egyenként nettó 1,99 millió eurós áron dobják majd piacra.