Visszatekert autót adott el, elmenekült a tüntetők elől

Vágólapra másolva!
Kaposváron jogerős bírósági végzéssel a kezében, békés tüntetéssel próbálta visszakövetelni Renault-ja árát egy család. A kereskedő nem állt szóba velük.
Vágólapra másolva!

Csóriné Szili Mónika és családja még 2011 végén vett egy Renault-t egy kaposvári kereskedésben, ám az autó négy hónappal később tönkrement, a turbófeltöltője szétdurrant - írja a veol.hu. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy a Mégane órája 2011. júniusában 185 331 kilométert mutatott, ám a 2011. szeptember 26-án készült műszaki vizsgán már csak 116 600 kilométer állt a kijelzőn. A rendőrség a nyomozást leállította, mert a kérdéses időszakban két tulajdonosa is volt az autónak, így nem lehetett egyértelműen megállapítani az elkövető kilétét.

A kereskedő a javítást nem volt hajlandó kifizetni, így a család bíróságra ment, és márciusban meg is nyerte a pert. A jogerős végzés szerint a vételárat (1,47 millió forint) a kamatokkal együtt vissza kell fizetni, ám erre tavasz óta hiába vár a család, az autó törlesztőrészleteit viszont azóta is fizeti. A csütörtökre szervezett békés demonstráció is eredménytelen volt: a telepre néhány transzparens kíséretében látványosan visszaszállították a Mégane-t, ám a kereskedő ezután taxiba ült, és elhagyta a helyszínt.