Az összes új autó dögunalmas

chris bangle
Vágólapra másolva!
Nem tetszik a mai új autók formavilága a BMW egykori vezető formatervezőjének, Chris Bangle-nek.
Vágólapra másolva!

Chris Bangle a 21. század egyik legismertebb és legnagyobb hatású autótervezője, és ugyan már nem dolgozik a BMW-nél, máig gyakran megkérdezik a véleményét az autóipari trendekről. Bangle 2009-ben hagyta ott a bajorokat (és fejezte be ezzel az autótervezést), azóta a független torinói stúdióját vezeti.

Bangle az Automotive News Europe-nak adott interjújában kifogásolta, hogy a dizájnerek manapság nem mernek újítani, csak a múltban már alkalmazott elemekhez nyúlnak vissza. "Óriási szükség lenne a változásra, de nem ez történik" - mondta Bangle. "Rengeteg dizájner beszél innovációról, de valójában egyikük sem csinálja."

Chris Bangle

"Még a tanulmányautók egy része is csak azt a célt szolgálja, hogy megmutassa, milyen lesz a szériagyártású modell. Ez lenne az innováció? Hát, nem. Pont ez az akadálya annak, hogy az autós formatervezés új korszaka elkezdődhessen."

Bangle elárulta, hogy több nagy autógyártótól is kapott felkéréseket, de mindet visszautasította. "Tudni kell, mikor kell valamit abbahagyni" - fogalmazott ezzel kapcsolatban Bangle.