Mexikóba költözhet az egyik kecskeméti Mercedes

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott információk szerint egy új észak-amerikai üzemben készülhet tovább a CLA következő generációja, de ez nem jelenti azt, hogy parlagon maradna Kecskemét. Igaz, bővítésről sincs hír.
Vágólapra másolva!

A Reuters meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva azt állítja, a mexikói Augascaliantesben idén megnyíló közös Daimler-Nissan üzemben készülhet tovább a Mercedes CLA. Azt is hozzáteszi azonban, hogy csak 2018-ban lesz esedékes a költözés, ekkorra azonban a négyajtós kupé (tesztünket itt olvashatja róla) már modellciklusa vége felé jár – így valószínűleg a következő generációt érinti a váltás.

Az értesülést úgy kommentálta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., hogy a 800 millió eurós befektetéssel felépített kecskeméti üzem fontos szerepet tölt be a kompakt Mercedesek gyártásában, és jó kihasználtsággal termel. Július végén elkészült a százezredik autó, egy CLA, emellett a családi autónak szánt B-osztály készül még Magyarországon. A gyár megnyitásakor, 2012 márciusában a Daimler megerősítette, van potenciál a bővítésben, de azóta még nem hoztak döntést az ügyben