Itt a legújabb győri Audi

audi a3 kabrió
Vágólapra másolva!
A Frankfurti Autószalonon mutatkozik be az A3 kabrió új generációja. Ez is az Audi győri üzemében készül.
Vágólapra másolva!

Már a frankfurti megnyitó előtt lerántotta a leplet legnagyobb újdonságáról, a Győrben készülő új A3 kabrióról az Audi. A második generáció az előzővel ellentétben nem az ötajtós, hanem a szintén Győrben készülő A3 szedán padlólemezére épül, ez nemcsak tágasabb utastér, hanem mutatósabb karosszéria elkészítését is lehetővé tette.

Forrás: Audi

Amellett, hogy elődjénél nagyobb, az új építési módnak és az MQB padlólemeznek köszönhetően ötven kilóval könnyebb is az autó. A teljes hossz 4,24-ről 4,42 méterre, a szélesség 1,77-ről 1,79 méterre nőtt, a magasságból viszont 15 millimétert lecsíptek. A csomagtartó mérete jelentősen, 60 literrel nőtt, az új generációban 287 literes.

Forrás: Audi

A vászontetőt magnézium-acél keretre feszítették, a nyitás-zárás 18 másodpercig tart, 50 km/h-s sebességig menet közben is működtethető. Európában (mert az új A3 kabrió Amerikában is kapható lesz) a 140 lóerős 1,4-es TSI-vel, a 180 lóerős 1,8-as TSI-vel, illetve a kétliteres, 150 lóerős dízellel indul az értékesítés. Később érkezik egy 110 lóerős 1,6-os dízel, míg az S3-asba kétliteres benzines turbómotor kerül 300 lóerős teljesítménnyel.

Forrás: Audi

Szokás szerint hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos S tronic váltó lesz választható, az összkerékhajtású kivitelek is jönnek hamarosan.