Vágólapra másolva!
A negyedik generációs Cadillac Escalade nyújtott változata csaknem 5,7 méter hosszú, tengelytávolsága 3,3 méteres.
Vágólapra másolva!

Már a negyedik generációjánál tart a Cadillac Escalade, amelynek bemutatóját jó sokáig húzta a General Motors. A testvérmodellek, a Chevrolet Tahoe és Suburban, valamint a GMC Yukon már jó ideje piacon vannak, és a típusok csupán az egyedileg kialakított front és hátsó részekben különböznek egymástól. Persze, mind közül a Cadillac van legközelebb a prémiumkategóriához, a felszereltség is fényűző. Csak a rapper- és gengszterautós skatulyát kéne ledobnia magáról, de az nem lesz könnyű.

Képgalériáért kattintson a fotóra! Forrás: Cadillac

Az Escalade tökéletesen passzol az ATS-sel, CTS-sel és XTS-sel megkezdett dizájnirányzatba, utastere igazi faborításokkal, kézi varrásokkal és hangulatvilágítással próbálja lenyűgözni a vevőket. Alapáron is 8 colos érintőképernyő jár az autóhoz, de opcióként akár egy hatalmas, 12,3 colos tablet is elérhető. Mivel az Escalade rendkívül népszerű az amerikai tolvajok körében, több olyan új szenzort is kifejlesztettek hozzá, amely a behatolók ellen véd. Igen, ma már ezt is el lehet adni újdonságként.

Képgalériáért kattintson a fotóra! Forrás: Cadillac

Az új Escalade-ből kétféle méret készül, még az alapverzió is 5180 milliméter hosszú, 2946 milliméteres tengelytávval. A nyújtott verzió tengelytávja 3302 milliméter, az autó teljes hossza pedig eléri a 5698 millimétert.

Képgalériáért kattintson a fotóra! Forrás: Cadillac

A GM 6,2 literes, 420 lóerős V8-as benzinest szerelt az Escalade-be, a motor legnagyobb nyomatéka 623 Nm. A kifutó egységhez képest a teljesítmény 5, a nyomaték 10 százalékkal nőtt. Az erőátvitelt hatfokozatú automata váltó biztosítja.