Ma este indul a magyar Walker-emlékmenet

Vágólapra másolva!
Több ezer részvevőre számítanak a Dunakesziről Budapestre induló autós felvonuláson. Ezúttal tabutéma lesz a közúti versenyzés és a gumiégetés, helyette fekete szalagokkal és matricákkal emlékeznek meg a színészről a tuning- és filmrajongók. 
Vágólapra másolva!

A Facebookon autós felvonulást szerveznek a múlt hétvégén autóbalesetben elhunyt Paul Walker emlékére. Kora délutánig több mint 2300 ember jelezte, hogy biztosan elmegy, ezren pedig feltételesen ígérték részvételüket. Este nyolckor a Dunakeszi Auchan parkolóban kezdődik a megemlékezés, majd tíz órakor a konvoj megindul Budapestre az M3-as autópálya, Hungária körút, Kerepesi út útvonalon, ingyenes szakaszokon. A menet az Aréna pláza parkolójába fog megérkezni.

Nyomatékosan kérik a szervezők minden résztvevőtől, hogy ne füstöljön gumit, ne versenyezzen, és ne bömböltesse a zenét, elvégre megemlékezésről van szó. A rendezvényen - a Halálos iramban filmek szelleméhez illően - nagy arányban lesznek tuningrajongók, akik közül sokan szabadkoznak, mert kocsijuk nem a legszebb formáját mutatja majd a keskeny, téligumis felniken. Több Walker rajongó külön matricákkal, képekkel és fekete szalagokkal készül az emlékmenetre, azt azonban még nem lehet tudni, hogyan viszonyult a felvonuláshoz a rendőrség.

A vasárnapra meghirdetett amerikai óriásmeneten mindenkit előre figyelmeztetett a hatóság, hogy már a legkisebb kihágásért is szigorúan büntet, nehogy újabb emberéletet követeljen a gyorshajtás. Ahogy a tengerentúlon, úgy itthon is sokan feliratokkal idézik fel a színész egyik korábbi mondatát: „Ha egy napon megöl a sebesség, ne sírj értem, mert mosolyogva mentem el.”