Különleges kétéltű bukkant fel a Tisza-tónál

Argo márkájú kétéltű terepjáró Tiszafüred határában
Tiszafüred, 2014. január 6. Argo márkájú kétéltű terepjáró Tiszafüred határában 2014. január 6-án. A különleges, lánctalpas járművet turisztikai célokra állítottak szolgálatba a Tisza-tónál. Az üzemeltető célja, hogy alacsony vízállásnál is be lehessen járni a tavat. A kanadai gyártmányú, 750 köbcentis motorral meghajtott terepjáró a vízen is tud úszni, így a jármű vízügyi feladatok ellátására éppúgy alkalmas, mint mentésre.
Vágólapra másolva!
Mi az? A hegyet megmássza, a tóban pedig úszik. Ez a Tisza-tó legújabb fenevadja, az Argo gyártmányú lánctalpas. 
Vágólapra másolva!

Új lény bukkant fel a Tisza-tónál. Az Argo márkájú kétéltű terepjáró turisztikai célokra állt üzembe egy kirándulásszervező cégnél: olyan nehezen megközelíthető helyekre viszik fele a turistákat, ahol a szinte érintetlen természet téli szépségeiben gyönyörködhetnek.

Forrás: MTI/Mészáros János

A Kanadában gyártott gépből egy van az országban. Az észak-amerikai országban a hegyi tavakhoz viszik vele a horgászokat. A gép ingoványos talajon és meredek emelkedőn is biztosan halad, a vízben pedig csónakként használható órákon át.

Forrás: MTI/Mészáros János

A lassú járműnek számító terepjárót egy 750 köbcentiméter hengerűrtartalmú motor hajtja, a lánctalpak leszerelhetők, ilyenkor nyolc széles gumival felszerelt kerékkel halad. Egyszerre hat személyt tud szállítani, és egy szintén hatszemélyes utánfutó csatlakoztatható hozzá.

Forrás: MTI/Mészáros János

A jármű iránt a katasztrófavédelmi és a vízügyi szakemberek is érdeklődnek, szükség esetén magától értetődően felajánlják majd használatra a szervezeteknek.

Forrás: MTI/Mészáros János