A pedálos Moszkvics modern utóda

aston martin játék gyerek
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin benzinmotoros gyerekautója 6,3 millió forintba kerül és több mint 70 km/h-val megy.
Vágólapra másolva!

Forrás: Aston Martin

A tíz évesnél idősebb gyerekeknek szánt Aston Martin DB Convertible Junior egy valódi, komoly, működő autó, amelynek acél alvázára kompozit műanyagból készült karosszériát szereltek. James Bond kedvenc autóját, a legendás DB5-öst idézi a forma, a kézzel készült kisautót elektromos indítómotorral, dudával és irányjelzőkkel is felszerelték. A 2,5 méter hosszú játékverda orrában egy négyütemű, vízhűtéses, 110 köbcentiméteres lökettérfogatú benzinmotor dolgozik, amely egy háromfokozatú, félautomata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Tiszteletet parancsoló, hogy a végsebesség eléri a 73 km/órát, de a szülők ezt korlátozhatják.


A független, kettős keresztlengőkaros felfüggesztésekkel, robogó gumikkal, és Brembo tárcsafékekkel felszerelt mini Aston Martin pedáljai állíthatóak, hogy többféle magasságú gyerek is kényelmesen vezethessen. Nem kevesebb, mint ezer féle külső színben lehet rendelni, a belső teret felárért bőrkárpitozással látják el, a kormánykerék akár valódi fából is készülhet.

Forrás: Aston Martin

Nemcsak tudását, hanem az árát tekintve is elég messze van a 30-40 éve népszerű pedálos Moszkvicsoktól, a játékautóért ugyanis 16500 fontot, azaz 6,3 millió forintot kér a veterán Aston Martinokkal foglalkozó kereskedés, a Nicholas Mee & Company LTD.