A világ legvagányabb szériaautója a Citroëntől

citroen c4 cactus
Vágólapra másolva!
A C4 Cactus majdnem ugyanolyan, mint a tanulmány. Bátor próbálkozás.
Vágólapra másolva!

Ugyan hivatalosan csak szerda este mutatják be a Citroën C4 Cactus szériaváltozatát, az első hivatalos fotók néhány órával a leleplezés előtt felkerültek az internetre. A Cactus tanulmányként a tavalyi Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, és megtörtént az a furcsaság, hogy a Citroën gyakorlatilag nem változtatott a prototípus formavilágán.

Forrás: Citroen

Még a levegővel töltött patronok is megmaradtak az autó oldalán, amelyek nemcsak formaelemek, hanem apró sérülésektől is védik az autót.

Forrás: Citroen

A fekete betétekkel gazdagon díszített kompakt egészen biztosan a piac jelenlegi legvagányabb autója, nemcsak a crossoverek között, hanem az egész mezőnyben. Még a kanapészerű ülések is megmaradtak a kormány mögött.

Forrás: Citroen

A C4 Cactus piacra dobásával azt tesztelik a franciák, hogy mekkora igény van az ilyen jellegű autókra. Nem titok, hogy a Cactus nem lesz olcsó, de a Citroën szerint van fizetőképes kereslet az ilyen modellekre. És ha tényleg így van, később újabb modellekkel bővül a Cactus széria.

Forrás: Citroen

A szerdai leleplezéssel a Citroën a DS sorozat ötödik, illetve a cég alapító Andre Citroën születésének 136. évfordulója előtt tiszteleg.