Vadonatúj kisautó a Suzukitól

Suzuki Celirio Alto
Vágólapra másolva!
Indiában már bemutatták az Alto utódját. Az európai premierre még néhány hetet várni kell.
Vágólapra másolva!

Új-Delhiben tartották az új Suzuki Clerio világpremierjét, ami nem véletlen ugyanis az indai Suzuki-Maruti gyárban szerelik össze az előző generációs Celeriót is, amit nálunk Alto néven árulnak. A Suzuki sajtóközleménye szerint az Indiában bemutatott kisautó az ottani specifikáció szerint készült, az európai változatot csak néhány hét múlva leplezik le a Genfi Autószalonon.

Ha az új Alto megjelenésével kiesik a Splash a kínálatból, még az is lehet, hogy az esztergomi gyárban is készülnek majd új Altók Forrás: Suzuki

Sok eltérésre ugyanakkor nem kell számítani, így szinte biztos, hogy hozzánk is azzal a 68 lóerős, ezres, háromhengeres benzinmotorral érkezik majd a legkisebb Suzuki, amely - a paraméterei alapján – az elődből lehet ismerős. A 3,6 méteres hossz azt jelenti, hogy kerek 10 centit ver rá a régi Altóra, tengelytáv 6,5 centivel gyarapodott (2450 mm), a karosszéria magassága 9 centit nőtt, a szélesség viszont megegyezik (1600 mm) az előző modellével. A méretnövekedésből adódik a nagy kérdés, hogy az új Alto megjelenésével mi lesz a hasonló paraméterekkel bíró Splash sorsa, ugyanis könnyen lehet, hogy a képen látható kisautó egyszerre két modellt vált majd le a palettán. A Suzuki a genfi premier után ígért részletesebb tájékoztatást.