Zebracsíkos visszapillantók az új mini-Peugeot-n

peugeot 108
Vágólapra másolva!
A 108-asban a Peugeot saját internetes rádiója is debütál.
Vágólapra másolva!

A Renault Twingo új generációja mellett egy másik miniautóról, az új Peugeot 108-asról is lerántották a leplet. A két autó célcsoportja hasonló, főleg a női vásárlók körében lehetnek népszerűek, legalábbis nehezen elképzelhető, hogy a férfiak közül bárki is zebracsíkos visszapillantóval szerelt 108-asra vágyna.

Forrás: Peugeot

A kétségkívül divatos formavilágú, nyomokban a 308-asra hasonlító 108-as üres tömege mindössze 840 kiló, megújulása előrevetíti testvérmodelljei (Citroën C1, Toyota Aygo) lecserélését is, mert a három modell közös gyártása marad Csehországban. A 3,47 méter hosszú, 1,6 méter széles 108-as három- és ötajtós változatban is rendelhető, illetve készül egy vászontolótetős kabrió is belőle.

Forrás: Peugeot

A számtalan külső és belső testreszabási lehetőséget kínáló autó utasterét még nem mutatták meg, de a Peugeot szerint olyan, mintha egy jóval magasabb kategóriájú autóból érkezett volna. Hétcolos érintőképernyő is lesz a kínálatban, rajta olyan extrákkal, mint a Peugeot saját internetes rádiója.

Forrás: Peugeot

Alapmotor egy 69 lóerős, egyliteres háromhengeres lesz, a 83 lóerős, szintén háromhengeres 1,2-esért felárat kell fizetni. A 108-as csak benzinmotorral lesz kapható, a Peugeot szerint a dízel "megfizethetetlen" ebben a kategóriában, nem éri meg foglalkozni vele.