80 évig kéne dolgoznunk a két legdrágább londoni parkolóhelyért

parkolóház London
Vágólapra másolva!
A Royal Albert Hall melletti mélygarázsban lévő két parkolóhelyért kereken 400 ezer fontot, azaz 150 millió forintot kér a tulajdonos.
Vágólapra másolva!

A parkolóház London egyik elegáns negyedében, Kensingtonban található. A 400 ezer fontos (150 millió forint) árban két autó számára elegendő fedett parkolóhely foglaltatik benne. Egy átlagos britnek 15 évig kellene dolgoznia, hogy megvehesse a két helyet, egy átlagos magyarnak pedig körülbelül 80 évig, ha a két ország nettó átlagfizetéseiből indulunk ki.

Eladója kiemelte a hirdetésben, hogy a parkolóhelyek nagyok és biztonságosak, ideálisak egy olyan környékbelinek, aki a közeli Albert Courtban vagy az Albert Hall Mansions-ben lakik. Azért is ajánlja a két helyet, mert onnan kényelmesen megközelíthető a Hyde Park és a Kensington Gardens is.

A helyi lakosoknak bizonyára nem okoz majd gondot a két parkolóhely megvásárlása, mert ezen a környéken a házak átlagos értéke eléri a 2,3 millió fontot, azaz a 860 millió forintot. Pár hónapja két hasonló helyért ugyanebben a parkolóházban 275 ezer fontot fizettek.

Az értékesítéssel megbízott ügynökség szóvivője elárulta, hogy már számos érdeklődő volt a két parkolóhelyre. 400 ezer fontból egyébként két autó a mélygarázshoz legközelebbi fizetős parkolóhelyen több mint 40-40 évig állhatna, mivel ott csak 35 fontba kerül egy nap.