Az első videó az új magyar Audiról

Audi TT
Vágólapra másolva!
Az új TT legfontosabb részleteit megmutatta az Audi, de a teljes leleplezésre is érdemes lesz várni.
Vágólapra másolva!

A jövő heti Genfi Autószalonon lesz az új TT világpremierje, de az Audi addig is igyekszik fenntartani az érdeklődést iránta, hiszen már rengeteg ízelítőt mutattak róla. Már láthattuk a műszerfalát, aztán a grafikákon a külsejét, most pedig a külsőt néhány részletét egy videón.


Ahogy a filmen látható, az új Audi TT elején a vízszintes vonalak dominálnak, az új singleframe hűtőrácsa széles és lapos rajzolatú. Újszerű a négy karika elhelyezése is, amelyek ezúttal a motorházfedél közepén, az R8 modellekkel egyértelmű rokonságra utalva kaptak helyet. A fényszórókat elválasztó bordák osztják meg, amelyek a nappali menetfényt sugározzák. Extrafelszerelésként a fényszórók LED technikájú vagy mátrix-LED kivitelben lesznek rendelhetők, utóbbi esetben a távfényt egyenként szabályozható fénykibocsátó diódák állítják elő.

Az új kupé számos részletében a legelső generáció „Bauhaus” dizájnját idézi. A küszöb kontúrja nagyon hasonló, a kiszélesített kerékjáratok sajátos geometriai alakzatokat alkotnak. Az első közülük a motorháztető vonalát is áttöri, a fedél vonala egyébként vonalként folytatódik az ajtón keresztül egészen a farig. Már TT hagyomány, hogy a dizájnelemként is funkcionáló tankbetöltő nyílás polírozott alumíniumból készül.

Hátul szintén vízszintes vonalak emelik ki a TT sportos szélességét. A hátsó lámpák bordái a fényszórók hasonló motívumaira rímelnek, a lámpák között a sávként húzódó harmadik féklámpa biztosít összeköttetést. A kipufogórendszer mindegyik motorváltozatnál a diffúzorba integrált két nagyméretű, kerek végcsőben zárul, de a 300 lóerős TTS kettő helyett négy csövet kap.