Ősszel jön az új Corsa

Opel Corsa
Vágólapra másolva!
Kategóriájának legigényesebb utasterével és új motorokkal érkezik az Opel kisautója.
Vágólapra másolva!

Nem kapkodja el az Opel a Corsa leváltását, a jelenlegi, vagyis a D Corsa már 2006-óta kapható, és azóta ugyan számtalanszor frissítették kívül-belül, de igencsak eljárt felette az idő. Az Auto Express információ szerint az október elején kezdődő Párizsi Autószalonon leplezik le az új Corsát, amelynek prototípusait jelenleg is gőzerővel tesztelik.

Nem lehet nem észrevenni, hogy a fényszórókat az Adam stílusához igazították

Ezeket kapták lencsevégre és bár az autó elejét alaposan álcázták, azt azért jól ki lehet venni, hogy a fényszórók formáját a legkisebb Opelhez, az Adamhoz igazították és valószínűleg a hűtőrácsot is hasonlóan alakítják majd ki. Hátul nincs álca, mert még a jelenleg is kapható Corsa feneke látható, de ezt is teljesen átrajzolják.

Az Auto Express a jelenleg is tartó Genfi Autószalonon elcsípte az Opel egyik dizájnerét, aki úgy fogalmazott, hogy nagy hangsúlyt fektettek az utastérre, elmondása szerint az új Corsa minőség terén „újradefiniálja” majd a kategóriáját. A motorkínálat várhatóan ismerős darabokból fog állni, és a Corsában is felbukkannak majd a szentgothárdi háromhengeres, egyliteres benzinmotorok, valamint az ugyancsak nálunk készülő 1,6 literes dízel és 1,6 literes turbós benzines is. Ez utóbbit kerül majd a csúcsváltozatba, az OPC-be is, 200 lóerő körüli teljesítménnyel.

Az októberi premier után várhatóan 2015 elején indul el a forgalmazása