Végre egy igazi élményautó a Hondától

honda S660
Vágólapra másolva!
Ne riasszon el senkit, hogy 660 köbcentis, és mindössze 67 lóerős motor van benne, a lényeg a súly.
Vágólapra másolva!

Ha minden jól megy, akkor idén lerántják a leplet a múlt télen bemutatott S660 nevű tanulmányról, és jövőre már a szalonokban is lehet az aprócska kétüléses kis roadster – írja az Autoblog, a japán Response nevű autós lap cikkére hivatkozva.

Tavaly novemberben mutatták be ezt az aprócska roadstert a Tokiói Autószalonon Forrás: Response

A tavalyi Tokiói Autószalonon bemutatott S660-ról annyit kell tudni, hogy a két ülés mögé egy aprócska, mindössze 660 köbcentis, háromhengeres turbófeltöltéses motort építettek kemény 67 lóerővel. Ez első hallásra megmosolyogató adatnak tűnhet, de mivel egy középmotoros kis sportautóról van szó, itt elsősorban azt kell nézni, hogy mekkora lesz majd az autó súlya, és ezen a téren állítólag nagyon jól teljesít majd az S660.

A kis háromhengeres motort az ülések mögé építették, tehát középmotoros. Ennek is köszönhető az 50:50 százalékos súlyelosztás Forrás: Response

Az eddig kiszivárgott hírek egy ezer köbcentis erősebb és egy elektromos változatot is megemlítenek, így elképzelhető, hogy Amerikába és Európába már csak ezek jutnak el, Japánban valószínűleg maradnak a 660 köbcentis blokknál, a szigorú adózás miatt.

Csak remélni tudjuk, hogy a szériaérett változatot Európában is piacra dobják majd és nem csak a japán fiatalok játékszere lesz majd Forrás: Response