Egy Mini a családnak

mini
Vágólapra másolva!
Nagyobb lesz a tengelytávja, és már-már használható méretű csomagtartót kínál az ötajtós Mini.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az eddig kiszivárgott hírekből, és kémfotókból sejteni lehetett, egy ötajtós karosszériaváltozattal is bemutatkozott a harmadik generációs Mini. Az újdonság mintegy 16 centivel hosszabb a háromajtósnál, a tengelytáv 7 centivel nagyobb (2567 milliméter), felfelé 1 centi a növekedés, a szélesség viszont nem változott. A nagyobb kasztninak köszönhetően állítólag jelentősen nőtt a hátsó utasok helye, a sajtóanyag 7 centis lábtér-növekedést ír, de a csomagtartó is a nagy nyertesek közé tartozik: 278 literesre bővült, ez 67 literrel múlja felül a háromajtós változatét.

A benzines csúcsváltozat, a 192 lóerős Cooper S Forrás: BMW

Az új ötajtós Mini forgalmazása három modellváltozattal indul, a motorpaletta két benzines és két dízelmotorból áll, ami azt jelenti, hogy a műszaki alapok megegyeznek a háromajtóséval. Alapesetben hatfokozatú, kézi váltó jár. A márkára jellemző gokartos vezetési élményt ennél a típusnál is igyekeztek megtartani, opciós extra az állítható keménységű futómű.

Az ötajtós Cooper 136 lóerős háromhengeres benzinmotort, a Cooper S 192 lóerős négyhengerest, a Cooper D 116 lovas, háromhengeres dízelmotort kap, a Mini Cooper SD pedig az új négyhengeres dízelmotor első ízben bemutatkozó 170 lóerős változatával jön ki Forrás: BMW