Nyolc év, korlátozás nélküli garancia a Teslákra

tesla model s
Vágólapra másolva!
Néhány újságnál problémák voltak a tartósteszten lévő autókkal, a cég reagált.
Vágólapra másolva!

Az Amerikában megkerülhetetlen, az eladásokat is befolyásoló nagytekintélyű fogyasztóvédelmi magazin, a Consumer Reports múlt héten azt írta, hogy a tartósteszten náluk lévő Tesla Model S több meglepő meghibásodást is produkált. A rövid távú teszt után a magazin még története legmagasabb pontszámát (99/100) adta az elektromos szedánnak, hosszabb távon viszont előjött ez-az.

Egy amerikai autós lap, az Edmunds is beszámolt néhány anomáliáról, a Teslát irányító Elon Musk viszont a tőle megszokott módon reagálta le az eseményeket. A gyártó bejelentette, hogy mostantól nyolcéves, futásteljesítmény-korlátozás nélküli garancia vonatkozik az összes Model S-re (korábban csak az akkumulátorra élt az opció), a módosítás ráadásul visszamenőlegesen, a korábban eladott autókra is érvényes. Függetlenül attól, hogy hány tulajdonosváltás történt időközben.

Forrás: Tesla

Musk szerint minimálisan negatív hatása lesz a kiterjesztett garanciának a Tesla rövid távú profitjára, de az eddigi tapasztalatok alapján a gyártó nem számít sok garanciális javításra.