Itt az új Skoda Fabia

skoda fabia
Vágólapra másolva!
Már-már bohózatba forduló előzetes részletfotó-áradat után a Skoda hivatalosan is bemutatta a Fabia harmadik generációját.
Vágólapra másolva!

Az új Fabia tulajdonképpen olyan, amilyennek a kémfotók és az aktuális márkaarculati elemek alapján el lehetett képzelni, izgalmasnak vagy meglepőnek nehezen nevezhető. A Fabia a Skoda második legnépszerűbb modellje az Octavia után, az új generációtól jelentős ugrást vár az értékesítésben a gyártó. Továbbra is négy méter alatti az autó teljes hossza, magassága 30 milliméterrel csökkent, szélessége viszont 40 milliméterrel nőtt, így a korábbinál jóval szellősebb kabint sikerült kialakítani. A csomagtartó méretéről még nincs hivatalos adat, 330 liter körüli.

Forrás: Skoda

Az új Fabia alapjait a PQ26 kódjelű padlólemez adja, ugyanaz, amelyre a frissített Polo is épül. Felszereltségtől függően akár 65 kilóval könnyebb és 17 százalékkal takarékosabb lehet az új generáció a kifutónál, az alapmodell 980 kilós.

Csupa Euro 6-os motorral kerül piacra jövő év elején az autó, alapmotor a háromhengeres, egyliteres MPI lesz 60 lóerővel. A benzines kínálat az 1.2 TSI 110 lóerős változatával ér véget, az új, 1,4 literes háromhengeres dízelek 75-105 lóerős teljesítménnyel rendelhetők.

Forrás: Skoda

A legtakarékosabb Fabia GreenLine 2015 vége felé érkezik a kereskedésekbe, katalógus szerint 3,1 literes átlagfogyasztással. Az új generációból nem készül sportos RS változat.