Húsz évet kaphat a Bugattijával tóba hajtó sofőr

bugatti, veyron, víz, tó
Vágólapra másolva!
Andy House pelikánra próbálta fogni a balesetet, egy videón csúszott el.
Vágólapra másolva!

Kimondták a bűnösségét Andy House-nak, aki 2009-ben azzal vált világhírűvé, hogy senkitől sem zavartatva egy texasi tóba hajtott Bugatti Veyronjával. House azt állította, hogy egy alacsonyan szálló pelikán miatt rántotta el a kormányt, de pechjére a balesetről videó készült, amelyen semmilyen rendkívüli körülmény nem látszott.

House később úgy módosította a vallomását, hogy leejtette a telefonját, és emiatt veszítette el az uralmát a szuperautó felett. Csakhogy az eljárásban kiderült, hogy House a 2009-ben egymillió dollárért vett autót 2,2 millió dollárra biztosította, a nem sokkal később bekövetkezett vizes affér után pedig direkt járva hagyta a motort, hogy az autó biztosan menthetetlen legyen.

Az autót biztosító Philadelphia Insurance perelte be biztosítási csalás miatt a férfit, a keresetben azt állítva, hogy már korábban is megpróbált felbérelni valakit, hogy lopja el és gyújtsa fel az autóját, hogy így hozzájuthasson a pénzhez. A bíróság egyelőre csak House bűnösségét mondta ki, az ítélethirdetés időpontja nem ismert. A szövetségi törvények szerint akár húszéves börtönbüntetést is kaphat.