Több százezres VW-visszahívás felelőtlen kínaiak miatt

vw beetle
Vágólapra másolva!
Törtek a lengőkarok, mert karambol után sem mentek szervizbe a tulajok.
Vágólapra másolva!

Több százezer Jetta és Beetle modellt hív vissza a Volkswagen a hátsó kerékfelfüggesztés ellenőrzésére Kínában, Németországban és Észak-Amerikában. Kínában 17 485 importált Beetle-t hív vissza a gyártó, valamint 363 605 darabot a Jetta Kínában gyártott változatából, a Sagitarból.

Németországban 15 500 darab, 2013-ban gyártott 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.6 TDI és 2.0 TDI Beetle-t hív vissza a Volkswagen. A Beetle Cabrio modelleket a visszahívás nem érinti. A Jetta és Beetle modellekből az Egyesült Államokban 442 265 darabot, Kanadában pedig 126 ezer darabot hív vissza a Volkswagen.

Forrás: Volkswagen

A visszahívási akciót azt követően rendelte el a Volkswagen, hogy lezárta a törött hátsó felfüggesztésekre tett panaszok miatt két hónappal ezelőtt Kínában indított vizsgálatot. A Volkswagen megállapította, hogy a hátsó felfüggesztő karok azért törtek el, mert a szóban forgó járműveknek korábban hátulról nekiütköztek, és a felfüggesztés deformálódott, a tulajdonosok viszont ennek ellenére is tovább használták az autókat.

A Volkswagen szerint az érintett modellek hátsó felfüggesztésével nincs semmi baj, azok nem hibásak, és Kínán kívül nem is fordult elő velük semmi probléma. A Volkswagen az autósok megnyugtatása érdekében döntött a visszahívás és a felfüggesztés ellenőrzése mellett.

Januártól kezdődően a Kínában gyártott modelleket úgy alakítják át, hogy a hátsó felfüggesztés a vezető számára is jól hallható kerepelő hangot adjon ki, ha karambol után is tovább használják az autót.