Új rendszámok Magyarországon

rendszám
Vágólapra másolva!
Kifutóban az M-es táblák, megjöttek az N-esek.
Vágólapra másolva!

Megjelentek a közúti forgalomban az első olyan autók Magyarországon, amelyek rendszámtáblája már N betűvel kezdődik. Az előző, M-es sorozat nagyjából három évig húzta, előtte az L-es korszak még jóval tovább tartott. A ciklus nem az újautó-értékesítések jelentős megugrása, hanem az országba áramló rengeteg importautó miatt miatt rövidült le.

Forrás: Origo

Az okmányirodáknál a rendszámutánpótlás folyamatos, a fogyás viszont nem egyenletes, így lehetnek olyan helyek, ahol még M-es táblákat adnak ki, N-es pedig még egyáltalán nincs készleten. Az N-es első darabokból sokat még nem adtak ki: az Ügyfélkapu gépjárműkereső szolgáltatásával végzett néhány véletlenszerű lekérdezés alapján az NAA-sorozatból például még nem találtunk olyat (a 001-et is beleértve), amely találatot adott volna.

Forrás: Origo

A cikkben szereplő illusztrációkat a BMW pénteki sajtóeseményén készítettük. A Margit hídon fotóztak már NAV-os rendszámot is, de nem tudni, hogy a Kephostra egy hónappal ezelőtt feltöltött kép eredeti-e (valószínűleg nem - a szerző). A három betű-három szám egyéni kombináció ára mindenesetre jelenleg 112 450 forint.