Francia abroncs nyerte a német gumitesztet

michelin nyári abroncs
Vágólapra másolva!
Több meglepetés is volt az ADAC idei nyárigumi-tesztjén.
Vágólapra másolva!

A német autóklub (ADAC) két méretben máris letesztelte az idei szezonra szánt nyári abroncsokat. Ezúttal a kisautós 185/60 R14, illetve a kompakt és középkategóriás 205/55 R15 méretet vizsgálták, utóbbiban tudott nyerni a Michelin Primacy 3. Az abroncs szárazon kiváló teljesítményt nyújt, a tesztet azonban a lenyűgözően jó kopásállóságával tudta megnyerni, a riválisoknál sokkal tartósabb az abroncs.

A hazai gyártót (Continental) a Goodyear is megelőzte ebben a méretben, ajánlott minősítést kapott még a Dunlop, a Pirelli és a Bridgestone abroncsa. A középmezőnyt a Fulda vezeti, megelőzve a Semperitet, a Vredesteint és a prémiumgyártók gazdaságos abroncsait. Rossz minősítést csak a Nankang Econex kapott.

205/55 R15 Forrás: ADAC

A kisebb méretben a Continental szerezte meg az első helyet a Goodyear és a Nokian előtt. A Michelin ebben a kategóriában csak középkategóriás az Energy Saverrel, a Sava pedig a Pirellit is megelőzi.

185/60 R14 Forrás: ADAC

Egyre jobban jön fel az Infinity, a Yokohama és a Semperit modelljét is megelőzte. Nem ajánlott a Kumho KH27, rossz minősítéssel a Matador MP 16 zárt, nedves aszfalton szinte értékelhetetlen a teljesítménye.