310 lóerős az új Honda Civic Type R

honda civic type r
Vágólapra másolva!
A Honda is átállt turbómotorra.
Vágólapra másolva!

Genfben bemutatták végre az új Honda Civic Type R-t, amely beáll a sorba, és mostantól turbómotorral lesz kapható. A kétliteres blokkból 310 lóerőt préseltek ki 400 Nm-es csúcsnyomaték mellett, ezzel az autó 5,7 másodperc alatt gyorsul százas tempóra. Végsebessége 270 km/h, amely kategóriaelső érték.

Forrás: Honda

A Honda teljesen egyedi futóművet tett az autó alá részlegesen önzáró differenciálművel, mert a "több mint 320 lóerős" Ford Focus RS-sel ellentétben a Civicben nem az összes, hanem csak az első két kerék a hajtott, ami okozhat nehézségeket az átlagos képességű vezetők számára.

Forrás: Honda

A Civicben először jelent meg a +R vezetési mód, ez még agresszívebb nyomatékleadást, még jobb gázreakciót és 30 százalékkal feszesebb futómű-hangolást ad. Szuzukában és a Nürburgringen is fejlesztették az autót, amellyel a Honda célja az volt, hogy elvegye a Renault Megane RS 275 Trophy R-től a leggyorsabb fronthajtású szériaautó címét.

Forrás: Honda

Sikerült: a francia kompakt korábban 7:54-es időt futott a Nürburgringen, ezt a Hondának 7:50.63-ra sikerült lefaragnia.

Forrás: Honda