Vége a Top Gearnek, kirúgták Jeremy Clarksont

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson, a Top Gear dühös sztárja
Vágólapra másolva!
Megválik a BBC a világ egyik legsikeresebb, százmilliók által nézett autós műsora, a Top Gear frontemberétől, Jeremy Clarksontól, aki nemrég bántalmazta a program egyik producerét.
Vágólapra másolva!

BBC vezérigazgatója, Lord Tony Hall személyesen jelentette be szerda délután, hogy a brit közszolgálati médiatársaság nem újítja meg Clarkson hamarosan lejáró szerződését. Lord Hall hangsúlyozta, hogy maga is rajongója a műsornak, és Jeremy Clarksont "óriási tehetségnek" tartja, akinek fontos helye lenne a BBC műsorkínálatában, de "nem bármi áron".

Clarkson "túllépte a határt" azzal, hogy fizikai erőszakot alkalmazott egyik munkatársával szemben, akit ráadásul olyan szavakkal is szidalmazott, amelyeket senki nem köteles eltűrni - fogalmazott a BBC vezérigazgatója.

Forrás: Reuters/Stefan Wermuth

Lord Hall egyenes utalást tett arra, hogy a Top Gear - amelynek sugárzását a BBC a két hete kirobbant botrány után felfüggesztette - az idén már nem is kerül képernyőre. A BBC számára elsődleges fontosságú feladat, hogy a műsor "2016-ban remek formában" térhessen vissza, de az igazgató is elismeri, hogy a Top Gear nem lesz ugyanaz, mint eddig.

A BBC vezérigazgatója szerint Clarksont "óriási köszönet" illeti a Top Gear élén végzett "rendkívüli munkájáért". Richard Hammond és James May jövője egyelőre nem ismert, bár korábban azt mondták, Clarkson nélkül ők sem folytatják. A Top Geart több csatorna is szívesen átvenné, egyelőre azonban nem tűnik úgy, hogy a BBC csak úgy átadná a másnak a jól ismert márkanevet.